Tekstschrijver voor jouw website

Zoek je een ervaren tekstschrijver voor je website? In mijn team zitten tekstschrijvers die liefde hebben voor jou, voor jouw bedrijf en jouw verhalen. Die vertalen ze binnen een paar weken in pakkende teksten die jij meteen op je website kan plaatsen.

 • Kun jij in een gesprek prima je verhaal vertellen, maar loop je vast als je datzelfde verhaal gaat tikken?
 • Breekt het zweet je uit, omdat je totaal niet weet hoe je een webtekst schrijft, of waarover?
 • Of schuif je het steeds voor je uit, omdat je er geen zin in hebt, of dat je niet weet waar je moet beginnen?

Dan is één van mijn tekstschrijvers jouw reddende engel. Hij of zij schrijft teksten voor je website, zoals je het zelf had kunnen doen. Met jouw verhaal, en in jouw woorden. Als dat klopt, overtuig je de lezer.

Behalve dat een fijn leesbare tekst vlot is met korte, actieve zinnen, zijn er allerlei manieren om jouw verhaal op een originele manier te brengen. Het belangrijkste is dat je je eigen verhaal vertelt in de taal die bij jou en je doelgroep past. Wat je uitstraalt op je website moet gelijk zijn aan hoe mensen je als persoon kennen.

Teksten op je website moeten twee dingen doen:
1. Overtuigen
2. Aanzetten tot actie

Overtuigen doe je door de lezer aan te spreken op een toon die naturel overkomt. De lezer moet het gevoel krijgen dat jouw website dé oplossing heeft voor zijn of haar probleem. Bewust zeg ik met gevoel, want beslissingen nemen we intuïtief. Onderschat dus niet het belang van teksten op je website.

Aanzetten tot actie
Daarmee kom ik op het tweede doel van je website: de lezer aanzetten tot actie. Na het winnen van vertrouwen moet je het zo eenvoudig mogelijk maken om de lezer daadwerkelijk iets te laten doen. Dat kan zijn: je product kopen, contact met je opnemen, of een mailadres achterlaten.

De tekst op je pagina’s moet daarom een logische opbouw hebben. Eerst schetst je het probleem en de oplossing, en tot slot geef je aan hoe de lezer in actie komt. Als je daarbij met je persoonlijke verhaal een beeld neerzet dat ‘klopt’, zal de lezer in actie komen.

Hoe mijn tekstschrijvers werken

Als je via mij een tekstschrijver inhuurt, gaan jullie uitgebreid praten over jou en jouw bedrijf. Je mag van tevoren een kort intakeformulier invullen als voorbereiding. Na het gesprek heeft de tekstschrijver een berg informatie. Daarmee gaat hij of zij filteren, ordenen en schrijven, zodat jij pakkende teksten hebt voor je website. Die teksten zijn bovendien geschreven in jouw stijl, zodat de lezer jou tussen de regels door leert kennen.

 • Teksten laten schrijven voor website – Dit krijg je:
 • Kennismakingsgesprek/interview van 2/3 uur (om jouw verhaal en identiteit te vertalen naar tekst)
 • Het schrijven van de 6 basispagina’s van een website: Home, 4 pagina’s over je dienst/product, Over Mij
 • 2 correctierondes van de teksten
 • Eindcorrectie van de teksten als ze online staan (zien de teksten er netjes uit?)
 • Pakkende oneliners die de aandacht trekken
 • Als je zelf zoekwoorden aanlevert voor de dienstenpagina’s verwerkt de tekstschrijver ze in de tekst
 • 1795,- (ex btw)
 • Voor elke extra pagina reken ik 100,-