Dit is waar klanten je voor betalen

Het feit dat je klanten hebt, betekent dat je dingen weet die zij niet weten, dingen kan die zij niet kunnen en dat ze jou leuk vinden. Jouw kennis, vaardigheden en persoonlijkheid zijn dus het combinatiepakket waar je klanten je voor betalen. Heb je dit wel eens écht goed laten doordringen?

 

Toegegeven, het klinkt zo simpel als wat. Toch sta je als ondernemer pas echt sterk als je je realiseert wat jouw toegevoegde waarde is. Pas dan kan je die laten zien in je marketing en zal het fijne klanten aantrekken.

Hier gaat het mis
Ik betrap mezelf erop en ik zie en hoor het terug bij collega-ondernemers: wat we doen, kunnen en hoe we zijn; dat vinden we zó normaal. En daar gaat het mis.

Want wie wil er nu met jou samenwerken als je jezelf maar ‘zo zo’ vindt? Zeg nou zelf, daar ga je toch geen geld aan uitgeven?

Opdracht aan jou
Precies, daarom is het zo belangrijk dat je je tot in je tenen realiseert wat je waard bent. Je onderscheidend vermogen blijkt uit:
– Complimenten
– Reacties
– Vragen (jij bent blijkbaar de expert)
– Referenties
– Weerstand (blijkbaar ben je de moeite waard om een kritische noot te plaatsen)

Schrijf op dit werkblad ‘Ontdek jouw toegvoegde waarde’ zo veel mogelijk feedback van anderen. Kijk naar referenties, denk aan waarover je complimenten krijgt; waarom kiezen klanten voor jou? Dat is jouw complete pakket toegevoegde waarde die je in stukjes gaat delen door middel van storytelling.

Als je er zelf niet uitkomt, vraag het aan een ander. Misschien is dat zelfs beter, want die hebben geen last van jouw valse bescheidenheid.

Stop jouw toegevoegde waarde in je communicatie
Goed, als je nu je onderscheidend vermogen weet, kan je het ook gaan uitdragen, uitstralen en communiceren. Dat voelt eerst misschien nog wat onwennig (‘kan ik dit wel’, ‘val ik niet door de mand’, ‘wie zit er op mij te wachten’), maar hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Een cliché, maar je moet er echt ingroeien.

Ok, nu even concreet
Concrete tips om je toegevoegde waarde uit te dragen en te communiceren:
• Vertel in (verkoop)gesprekken, blogs, vlogs en pitches over tevreden klanten: wat heb je gedaan en wat heeft het ze opgeleverd?
• Vertel over wat jouw vak en jouw bedrijf zo mooi maakt
• Lach en wees enthousiast in een (telefoon)gesprek of als je pitcht, blogt en vlogt. Ook aan de telefoon of in je tekst kan je lach en enthousiasme laten doorklinken!

Onthoud dit
Als je je toegevoegde waarde in je zichtbaarheid stopt, maak je mensen enthousiast over jou; het totaalpakket aan kennis, vaardigheden én persoonlijkheid.

Wil je aan de slag met je zichtbaarheid, maar weet je niet hoe je je toegevoegde waarde erin stop? Plan een gratis adviesgesprek waarin we het hebben over:
• Wat is jouw doel van zichtbaarheid?
• Wat houdt je tot nu toe tegen?
• Hoe zet je de volgende stap?

Ja ik wil een gratis adviesgesprek