Kom qua zichtbaarheid uit de kast

Zichtbaarheid is hot. Zo zichtbaar als ik het laatste jaar ben, was ik eerder nooit. Pas ergens in de loop van 2017 kwam ik helemaal los. Het is zo geweldig om iets neer te zetten waar je zelf helemaal achter staat en om dan te merken wat het doet bij anderen. Dat gun ik iedere ondernemer, want het is bovendien een must om van je bedrijf een succes te maken.

“Ik zie je lekker vaak voorbij komen op LinkedIn”, zeggen mensen vaak als ik ze spreek. Dat klopt. En ik geniet ervan. Maar dat is niet altijd zo geweest. Ik ben pas anderhalf jaar uit ‘de kast der zichtbaarheid’, waar ik toen over blogde.

Belemmerende stemmen over zichtbaarheid
Ik had namelijk nogal de overtuiging dat als je jezelf nogal profileert dat je dan zelfingenomen bent, dat je jezelf op de borst klopt en jezelf héél wat vindt. Daar wilde ik me niet mee identificeren, met dat soort mensen. Ik had mijn coach Harriëtte van Rijssel nodig om daarvan los te komen. Ik heb van haar geleerd dat ik die etiketten erop had geplakt en dat dat helemaal niet klopte. Dat jezelf profileren eigenlijk gewoon een verantwoordelijkheid is als je van je bedrijf een succes wilt maken. Eigenlijk heel logisch.

Dit is killing voor jezelf laten zien
Maar dat is nog wel vaak de uitdaging voor ondernemers. Jezelf laten zien, laten zien wat je in huis hebt qua kennis, qua vaardigheden en qua persoonlijkheid. Het is nogal spannend om dit zo naar buiten te brengen, want wat vinden anderen ervan? Ik ben er inmiddels achter dat als je je gaat afvragen: ‘Hoe kom ik over? Wat vindt de ander?’ Dat dat echt killing is voor jezelf profileren. Dan ga je jezelf in bochten wringen en dan ben je jezelf niet meer. En dat is zonde.

Voorpret over de napret
Inmiddels geniet ik er dus van om iets te maken en om iets online te plaatsen en om dan te kijken wat er gebeurt. Ik heb voorpret over de napret. Wat de reacties zijn, welke mensen ik nieuw ga leren kennen en misschien wel welke klanten eruit rollen. En dat is supergaaf. En dat kan jij dus ook. Want ik was zoals jij dus jij kan ook worden zoals ik. Dat is wat ik wil zeggen.

Herken je je in mijn verhaal en wil je ook uit de kast komen qua zichtbaarheid? Boek dan een gratis adviesgesprek met mij en we maken een plan om eruit te komen 🙂