Met een businesscoach gaat succesvol ondernemen sneller

Lindemarie woont in Oud-Beijerland, samen met man Dennis, zoon Tom en dochter Bo. Haar kinderen hebben haar persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling gebracht, zo vertelt ze. “Hoe pijnlijk het ook kan zijn wanneer je kinderen je spiegelen, ze leren je veel over jezelf. Daar word je alleen maar wijzer van en zo kom je steeds dichter bij wie je écht bent.”

Om haar gedachten te verzetten (ze is namelijk nogal een denker), gaat ze graag los op de dansvloer (dat is trouwens meestal gewoon de woonkamer) of doet ze aan poweryoga. Bovendien kijkt ze graag naar Zondag met Lubach, want ze vindt Arjen steengoed.
Lindemarie is nieuwsgierig naar mensen. Die nieuwsgierigheid gebruikt ze steeds meer in haar werk. Toen ze in oktober 2014 begon als tekstschrijver en journalist, was ze vooral achter de schermen actief. Inmiddels heeft ze als ondernemer echter haar plek in de schijnwerpers ingenomen.

Zichtbaarheid en marketing

Lindemarie is integer, betrouwbaar en nieuwsgierig naar wat mensen beweegt, waar ze van dromen en waarover ze twijfelen. Daarom krijg je altijd haar volle aandacht wanneer ze met jou in gesprek is. Valt haar iets op in je verhaal, dan vraagt ze net zo lang door tot ze bij de informatie komt die voor het coachingstraject belangrijk is. Ze weet snel verbinding te maken en mensen op hun gemak te stellen, waardoor het meestal niet lang duurt voordat de gesprekken de diepte in gaan. Lindemarie probeert je met (scherpe) opmerkingen, vragen of juist met stiltes zelf tot nieuwe inzichten te laten komen. Ze geniet ervan als haar gesprekspartner in de loop van het gesprek van mening, van benadering, van denkwijze of van gemoedstoestand verandert.

Soms moeten er dingen besproken worden die confronterend of pijnlijk zijn. De ervaring van Lindemarie is dat humor en een vleugje zelfspot kunnen helpen om dergelijke onderwerpen minder beladen en daardoor makkelijker bespreekbaar te maken. Bovendien kan Lindemarie zich goed verplaatsen in degene die ze coacht. De afgelopen jaren heeft ze zelf ervaren hoe belangrijk het is om jezelf goed te leren kennen. Met de hulp van verschillende coaches ontdekte ze telkens weer nieuwe aspecten van zichzelf. Dat is volgens haar de basis van een gelukkig leven. Wanneer je steeds beter weet wat goed bij je past, kun je immers bewust betere keuzes maken. Het klinkt misschien simpel, maar het kan veel impact hebben!

Sinds 2014 zet Lindemarie haar kennis en vaardigheden in om ondernemers te helpen in hun persoonlijke groei en om zichtbaar te worden op hun eigen, unieke manier. Naast coach was ze ook trainer bij de ZSA. Zo verzorgde ze een jaar de training ‘Positioneer je bedrijf’ in de opleiding ‘Fundament van Zakelijk Succes’.

“Zichtbaar worden met je eigen unieke verhalen is de enige manier om klanten te vinden die net zo leuk zijn als jijzelf. Dat ervaar ik sinds ik achter de schermen vandaan kwam en me opener en kwetsbaarder ging opstellen in mijn eigen communicatie. En ja, dat is spannend en onzeker, maar zó de moeite waard als het lukt. …”